SisterCircles.nl en Going Social organiseren op zondagmiddag 28 januari 2018 in het Bijlmer Parktheater in Amsterdam Zuidoost de Kickoff van Sister Circle. Het is een nieuw platform waar vrouwen met verschillende achtergronden bij elkaar komen en gezamenlijk werken aan de eigen groei en ontwikkeling.

 

De Sister Circle Kickoff  vindt van 14.00 tot 17.30 uur. het is een event waar vrouwen met een diversiteit aan achtergronden elkaar ontmoeten en in intieme kring verhalen delen. Door zichzelf en elkaar een spiegel voor te houden, denken zij na over wie zij zijn en hoe zij zich positioneren in de maatschappij. Als vrouw en zeker als zwarte vrouw in een dominant witte cultuur krijg je te maken met vooroordelen en wordt je niet altijd op de juiste waarde geschat. Sister Circle geeft ruimte om te onderzoeken welke invloed deze ervaringen en je culturele identiteit hebben op je persoonlijke ontwikkeling.

Interviews met inspirerende voorbeelden die elke vrouw herkent, workshops over het vinden van je eigen drijfveer en passie, muzikale intermezzo’s en vooral de echte ontmoeting met jezelf en de ander staan tijdens de Kickoff centraal. Met elkaar wordt een netwerk gecreëerd waarbij vrouwen zichzelf zonder masker kunnen laten zien.

​Het idee voor Sister Circle is afkomstig van drie cultureel ondernemers te weten Stephany Biezen, Minchenu Maduro en Saundra Williams. Zij zijn als coördinator, trainer en coach betrokken bij trainingen die Going Social organiseert voor vrouwen op het gebied van professionalisering en ondernemerschap. Al gauw komen zij erachter dat veel vrouwen worstelen met beperkende gedachten, die het realiseren van hun ambities op verschillende gebieden in de weg staan. Het bespreekbaar maken  van deze belemmeringen levert zoveel positieve resultaten op dat zij dit met andere vrouwen willen delen. De initiatiefnemers spreken uit eigen ervaring als ambitieuze zwarte vrouwen als ze aangeven dat sisterhood, de connectie die je hebt met jezelf en anderen, van wezenlijk belang is om vooruit te komen en je plek op te eisen in deze maatschappij.

Wil jij graag deel uitmaken van onze sisterhood? Bestel hier je kaartje voor de Kickoff! Lukt het je niet om aanwezig te zijn, maar heb je wel interesse om deel te nemen aan een volgende Sister Circle? Hou de website in de gaten of kijk op onze Facebookpagina.