Werving Bestuursleden voor ‘t Spinnewiel

Wij zoeken naar jou!
Bevlogen en ervaren bestuurder
voor de ontwikkeling en bestendiging van ons ‘Buurtcentrum ’t Spinnenwiel’ naar een Impactvolle Buurtonderneming èn Ontmoetingsplek in het mooie en dynamische Amsterdam Zuidoost.

Wie zijn wij

‘t Spinnewiel is een activiteitencentrum in de multiculturele wijk Venserpolder in Amsterdam Zuidoost. Ons vrijwilligersteam opereert momenteel als beheerder van het pand onder interim management van Stichting Going Social.

Wat is onze vraag
Onze wens is om ‘t Spinnewiel z.s.m. te doen besturen vanuit een nieuw op te richten stichting, waarvan het bestuur en het management woonachtig zijn in of affiniteit hebben met Venserpolder.
Wij willen graag een deskundig en betrokken stichtingsbestuur dat onze missie en visie kan bewaken en het management kan aansturen op weg naar een impactvolle buurtonderneming.

Wij zijn daarom op zoek naar 3 bevlogen bestuurders die hun professionele ervaring willen inzetten om toezicht te houden op deze professionaliseringsslag.

Toekomstvisie en ontwikkeling
In het afgelopen jaar is onder leiding van Going Social gewerkt aan een toekomstvisie om ‘t Spinnewiel te ontwikkelen tot een aantrekkelijk en goed functionerend buurtbedrijf en multicultureel ontmoetingscentrum voor de wijk Venserpolder e.o.
In deze toekomstplannen wordt voorzien in:
– ‘t Spinnewiel bestendigen als rechtspersoon in de vorm van een stichting;
– De aanstelling van een competent en betrokken stichtingsbestuur voor het besturen van de op te richten stichting;
– De aanstelling van een ervaren en resultaatgerichte manager die de organisatie leidt onder toezicht van het stichtingsbestuur;
– Het versterken van het vrijwilligersteam dat vanuit een gedeelde visie, goed leert samen te werken en elkaar aanvult en respecteert;
– Het bewerkstelligen dat alle teamleden op de juiste plek zitten; daar waar zij vanuit hun kracht en competenties, kunnen toevoegen aan de nieuwe aanpak;
– Het zo nodig, aanvullen van (nodige) competenties, dan wel herinvullen van functies, door deze extern aan te aantrekken;
– Een (vrijwilligers)team ontwikkelen dat vraaggestuurde activiteiten weet op te zetten en uitvoert;
– Een laagdrempelig buurtfunctie met stimulering en facilitering van activatie en participatie van bewoners;
– Een integrale en programmatische aanpak van activiteiten met ruimte voor externe verhuur;
– Een vernieuwd Spinnewiel dat met haar uitvoerend team, programmering en uitvoering van activiteiten, goed op de kaart wordt gezet als bruisende buurtonderneming; een plaatst waar social impact wordt gegenereerd!
Inzet en vergoeding
In de aanloop naar oprichting van de stichting en in het eerste kwartaal na de realisatie wordt een inzet van 2-4 uur per week verwacht. In de navolgende periode wordt uitgegaan van een inzet van ca. 8 uur per kwartaal. Voor de bestuursfuncties is een vrijwilligersvergoeding beschikbaar.
Reacties
Heb je interesse in een bestuursfunctie en voldoe je aan het profiel? Mail dan je cv en motivatiebrief naar info@going-social.nl. Selectie van geschikte kandidaten wordt verzorgd door Stichting Going Social en Gebiedsteam Bijlmer Centrum van de Gemeente Amsterdam.