Lesny Heikerk

Als jongere moet je met zoveel zaken dealen.  Je ziet het niet meer zitten en zit je in een dip. Je denkt dat je niet boven de situatie kan staan en het niet meer aankan. Elke jongere heeft echter een eigen kracht.

Mijn doel is om deze kracht tot uiting te laten komen en te versterken door jongeren in te laten zien dat ze het negatieve zelf kunnen omzetten naar het positieve. Dit doe ik door motiverende gesprekken te voeren en persoonlijk advies en begeleiding te geven. Daarnaast vind ik het noodzakelijk dat er community wordt gecreeërd voor jongeren waarin ze zich veilig voelen om ’taboe’ onderwerpen bespreekbaar te maken en ze leren hun grenzen te ontdekken en te versterken en hun zelfbeeld en zelfvertrouwen op te krikken.

Daarom organiseer ik projecten waarbij het bespreekbaarder maken van onderwerpen als seksualiteit en fraude, het geven van workshops over bijvoorbeeld mediawijsheid en het maken van uitstapjes die aansluiten bij de leefwereld en behoeften van de jongeren centraal staat. Alles doe ik met veel passie en liefde. Ik heb namelijk zelf ervaren hoe belangrijk het is om mensen om mij heen te hebben, waarbij ik mij veilig voelde. Daarnaast lieten ze mij zien dat ik van het negatieve iets positiefs kon maken. Ik heb hierdoor mijn eigen kracht kunnen ontdekken en dit gun ik alle jongeren.