Op dinsdag 25 juni 2019 komen buurtbewoners en betrokkenen van lokale kookinitiatieven bijeen in ’t Spinnewiel om elkaar te inspireren rondom gezond koken. Deze samenkomst wordt georganiseerd door Stephany Biezen van ondernemerscollectief Going Social in opdracht van Gemeente Amsterdam voor de Amsterdamse Aanpak Gezond Gewicht. De gezondheidsbevorderaar van de GGD en de Buurtdiëtist dragen met kennis over gezonde voeding bij aan de inspiratiesessie.

Vorig jaar hebben projectmedewerker Manuela Balsemhof en onderzoeker Marry Schoemaker reeds een inventarisatie gemaakt van de verschillende kookinitiatieven in de wijk en is er een onderzoek uitgevoerd over gezonde voeding. Onder het genot van een BBQ én de warme zomerbries wordt hier samen met de deelnemers op voortgeborduurd tijdens gesprekken waarin gezonde voeding centraal staat.

De deelnemers zijn allen op hun eigen manier actief in de buurt op het gebied van koken voor groepen. De nieuwsgierigheid naar welke creatieve ideeën er nog te ontdekken zijn is wellicht geen verassing, maar het maakt de onthulling van elkaars geheime recepten niet minder enthousiasmerend.

Ben jij ook benieuwd naar welke keukengeheimpjes er morgen worden vrijgegeven? We houden je gauw op de hoogte!

Recent Posts