Weet jij hoe het gaat met je buurvrouw of familielid? Als jij je daarover wel eens zorgen maakt, vraag je dan hoe het is? En weet je wat je kunt doen om te helpen als iemand niet zo lekker in zijn vel zit of veel stress heeft? Over hoe het echt met ons gaat wordt niet altijd open gesproken. Waarmee heeft dat te maken? Hoe kunnen we samen zorgen dat mentale gezondheid net zo normaal en belangrijk wordt gevonden als je lichamelijke gezondheid?

Op 21 november werd dit onderwerp met elkaar besproken om een antwoord te vinden op deze vragen. Kenmerkend aan de avond was de warme atmosfeer waarin mensen zich kwetsbaar durfde op te stellen door hun persoonlijke verhalen met elkaar te delen. De transparantie waarmee Sophia A-tjak Hiwat en Yve Baya hun ervaringen deelde rondom mentale gezondheid zette de toon ervoor. 

Naast het delen van verhalen zijn er ook ideeën verzameld over hoe we elkaar, en soms ook onszelf, beter kunnen helpen om lekker te zitten in ons vel. Als afsluiter hebben we genoten van het akoestisch optreden van Tabula Rasae, een artiestenduo dat het geheel tot een mooi einde wist te brengen. Al met al blikken we terug op een geslaagde avond! Bijgaand vind foto’s van de avond voor een sfeerimpressie.

Organisatie: www.thriveamsterdam.nl
Evenementenproductie: Going-Social

Recent Posts